Quick Migration ve Live Migration Arasında ki Fark Nedir?
Quick Migration işlemi ile SVR-1 adlı node üzerinde ki sanal sunucumuzun durumu kayıt edilir ve diğer SVR-2 adlı node'a aktarılır. SVR-2 üzerinde çalışmaya devam eder. Lakin bu migration sürecinde sanal makinemize kısa bir süreliğine de olsa ulaşılamaz. Özellikle sanal makinemizin Ram miktarı büyükse, ve bağlantı tiplerine göre bu işlem uzun sürebilir.
Live Migration işlemi ise bu durumu canlı bir şekilde gerçekleştirilmek üzere tasarlanmıştır. Yani migration ile taşıma işlemi gerçekleşirken network üzerinden ulaşılabilir olacaktır. Böylece hizmet ve uygulamalarda herhangi bir aksaklık yaşanmaz.
Quorum Diskinin Önemi Nedir?
Quorum diski ile Failover Cluster yapımızın configuration ayarlarının tutulduğu bir database olarak düşünebiliriz. Cluster yapımızda 2 node'dan biri down olsa bile kalan node Quorum diski sayesinde çalışmaya devam edecektir. Özetle Failover Cluster yapımızın sürekli olarak çalışmasını sağlamaktadır.
Failover Cluster Yapısına Yeni Disk Eklemek
Cluster yapımıza depolama alanı yeterli gelmeyebilir, bu durumda yeni diskler ile depolama alanlarını genişletmek isteyebiliriz. Yeni bir disk oluşturmak için iSCSI Target sunucusundan yeni bir Sanal Disk oluşturuyoruz. Ardından node'lar üzerinden oluşturmuş olduğumuz diski biçimlendikten sonra Failover Cluster Manager penceresini açıyoruz.
Disk sekmesi üzerinden faremizin sağ tuşuna basın. Açılan menüden "Add Disk" seçeneğini seçin.Görüldüğü üzere iSCSI üzerinden tanımladığımız yeni diskimiz listede yer almaktadır. Diski seçin ve "Ok" butonu ile işlemi tamamlayın.
Böylece oluşturmuş olduğumuz yeni diski cluster yapımıza dahil etmiş olduk.
Diskimizi clustera ilişkilendirmek için "Roles" sekmesi altından Cluster yapımızı seçin ve "Add Storage" seçeneğini seçin.
Yapımıza dahil ettiğimiz diski seçin ve "Ok" butonu ile işlemi tamamlayın.
Eline sağlık bu bilgiler paylaşımlar çok yardımcı oldu.
YanıtlaSil