Her ikisi farklı firmalar tarafından geliştirilse de amaçları sanallaştırma teknolojisi üzerinde profesyonel hizmet vermektir. Bu nedenle kullandığımız arayüz ve lisanslama seçenekleri dışında çok bir fark olduğunu söyleyemeyiz.
Lisanslama
Hyper-V Microsoft tarafından geliştirildiği için Microsoft ürünlerinde lisans kolaylığı sağlamaktadır. Yani Hyper-V amacıyla alacağınız lisans sayesinde kullanacağınız her ürünü tek tek lisanslamak yerine toplu topluca sunabilmektedir.Fakat bu durum Vmware tarafında farklı işliyor. Vmware ürünlerini kullanmak için lisans almak zorunda olduğunuz gibi Microsoft ve benzeri markaların ürünlerini kullanmak istediğinizde ayrıca lisans satın almak durumda kalıyorsunuz.
Yazılımsal Hız
Bildiğimiz kadarıyla her iki platform farklı diller kullanılarak geliştirildi, bu kullandıkları dil ne kadar hızlı ise kendileri de o kadar hızlılar demek oluyor. Her ne kadar günümüz sistemlerinde bu hızı hissedemiyor olsak ta, testlere tabi tutulduğunda fark açıkça görülecektir.Hyper-V C++ programlama dilini kullandığı için Java dilini kullanan Vmware'den hız konusunda daha verimli olduğunu düşünüyorum.
Kolay Kurulum
Hyper-V'nin kullanımını, Wmware göre daha kolay bulduğumu söyleyebilirim. Burada kastettiğim konular kurulum ve yapılandırma, ileri ki konular her iki taraf içinde zorlayıcı çözümler olabiliyor ne yazık ki...
Özetleyecek olursak tercihim Hyper-V olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder