Grafik arayüzü den (GUI) daha iyi verim alabilmek için öncelikle sanal makinenin grafik desteğini ayarlamamız gerekiyor.
Şimdi oluşturmuş olduğunuz sanal makine kapalı iken, Ayarlardan (Settings) > Ekran (Display) > 3D Graphics > Accelerate 3D graphics seçeneğinin seçili olması gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirdi iseniz Vmware Tools kurulumuna başlayabiliriz.
Menü çubuğundan "VM" seçeneği altından "Install VMware Tools..." seçeneğini seçin. Bu işlem ile Vmware tools kurulumunu içeren bir iso dosyası sanal diskimize tanımlanmış olacak.Elle Kurulum
for x in {0..6}; do mkdir -p /etc/init.d/rc${x}.d; donekomut satırı ile kurulum için gerekli klasör ve dosyalarımızı hazırlıyoruz.
mount /dev/cdrom /mntkomutu ile sanal diskimizi bağlıyoruz.
tar xf /mnt/VMwareTools*.tar.gz -C /roottar sıkıştırma yazılımı ile sıkıştırılmış dosyamızı /root dizinine çıkarıyoruz.
perl /root/vmware-tools-distrib/vmware-install.plperl yazılımı ile kurulumu gerçekleştirecek kurulum dosyasını çalıştırıyoruz.
Kurulum gerçekleşirken birden çok soru ile karşılaşacağız. Hepsine "Enter" tuşu ile devam ediyoruz.
Trizen ile Kurulum
trizen vmware-toolskomutunu uyguladıktan sonra yukarıda ki gibi tek seçenekli bir liste gelmesi gerekiyor. Paket numarasını yazıp, kuruluma devam ediyoruz. Elle kurulum gibi tüm seçeneklere "Enter" tuşu ile cevaplıyoruz.
Kurulumda sorun yaşamanız halinde;
sudo perl /usr/bin/vmware-config-tools.pl --skip-stop-startkomut satırını kullanabilirsiniz. Tabi ki bu durum her hatanın çözümü değil. Bu çözüm, genel kurulum hatalarında düzeltme sağlayabilecek bir yöntem...
Resmi Vmware Tools kurulumu bu şekilde gerçekleşiyor. Alternatif olarak açık kaynaklı Open-vm-tools paketini kurabilirsiniz. Umarım yazım işinize yarar. Sonra ki yazılarımda görüşmek üzere...
Referanslar
https://wiki.archlinux.org/index.php/VMware/Installing_Arch_as_a_guest
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder